Zavedení systému HACCP
Zpracujeme kompletní dokumentaci HACCP, nastavíme systémZákladem pro systém HACCP a ostatní potravinářské standardy je kvalitní dokumentace, která přesně popisuje výrobní procesy firmy a zahrnuje detailní analýzu rizik. |
Zavedení systému HACCP
Zavádíme systémy HACCP pro široké spektrum společností působících v oborech:
- gastronomie
- obchod
- výroba potravin, pivovary, lihovary, vinařství
- doprava
Víme, co zákazníci požadují, a proto se snažíme každému poskytnout pružnou spolupráci, bohaté zkušenosti, profesionální přístup a bezkonkurenční ceny.
Vše vystihuje náš slogan: HACCP levně, rychle a kvalitně.
Důvody zavádění HACCP, se kterými se výrobci, obchodníci či dopravci obracejí na naši firmu vyplývají z mnoha vzniklých situací, mezi které patří:
- otevření nové provozovny
- problémy při kontrolách institucí státního dozoru (hygiena, SZPI...),
- konkurenční výhoda při zavedení certifikovaného systému HACCP,
- změny ve výrobních procesech nebo legislativě,
- revize stávajících dokumentací HACCP.
Náš postup zavedení necertifikovaného systému HACCP obecně probíhá v několika následujících bodech:
1. Poptávka zákazníka - telefonicky, e-mailem.
2. Domluvení termínu první návštěvy, předběžný návrh časových a cenových požadavků na dokumentaci, popř. projednání jiných požadavků na zpracování systému, návrh možnosti spolupráce.
3. Návštěva poradce na provozovně, seznámení se se všemi procesy výroby, analýza stavebně provozního uspořádání provozovny a sestavení týmu HACCP, vyhotovení prvních podkladů pro tvorbu systému HACCP.
4. Tvorba dokumentace v kanceláři poradce, která vyžaduje časté mailové nebo telefonické konzultace se zástupcem týmu HACCP za účelem zachycení maximálního možného množství informací z provozu do dokumentace HACCP.
5. Druhá návštěva poradce na provozovně, kde je nová dokumentace HACCP prezentována a předána, jsou sděleny veškeré požadavky na systém HACCP týmu HACCP, eventuelne managementu firmy. V den předání dokumentace obvykle probíhá školení personálu ze systému kritických bodů (HACCP) a hygienického minima.
U vzdálenějších zákazníků je možné tvořit dokumentaci na dálku pomocí e-mailového a telefonického spojení. Vyžaduje to však poměrně častou korespondenci včetně zaslání fotodokumentace provozovny. Hotová dokumentace je na závěr odeslána zákazníkovi na dobírku.